Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problémem sociální oblasti je nepropojenost resortů, myslí si Piráti

Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Foto: Pirátská strana

Praha - Nepropojenost resortů školství, sociálních věcí a zdravotnictví je dle poslankyně Olgy Richterové značná komplikace při řešení sociálních otázek. Strana proto sezvala odborníky k dnešní diskusi.

"Sezvali jsme odborníky, abychom my slyšeli názory širokého spektra lidí a také aby se oni slyšeli mezi sebou," sdělila Richterová. Podle ní je kvůli nepropojenosti resortů sociální oblast přebyrokratizovaná, a proto se zdaleka potřebným nepomáhá tolik, jak by se mohlo.

Odborníci dnes diskutovali například o sociálně právní ochraně dětí, rovnosti žen a mužů, sociálním bydlení, placení výživného, sociální inkluzi, důchodech nebo migraci. Do budoucna mají vzniknout odborné poradní skupiny na jednotlivé oblasti.

V sociální politice Piráti již dříve jako priority formulovali například snížení daně z příjmu, zvýšení minimální mzdy a podporu částečných úvazků. Podporují také zjednodušení systému sociálních dávek, sociální bydlení a pěstounskou péči.

Témata:  Česká pirátská strana Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy