Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišova vláda ještě před jmenováním položí věnec k hrobu Masaryka

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Nová vláda ještě před svým jmenováním položí ve středu dopoledne věnec k hrobu Tomáše Garrigua Masaryka v Lánech. K tomuto pietnímu aktu vyzval Babišův kabinet prezident Miloš Zeman poté, co předsedu ANO jmenoval minulý týden premiérem.

Zeman obdobný akt učinil jako premiér v roce 1998, podobně se zachovaly například i vlády Vladimíra Špidly v roce 2002 a Jiřího Rusnoka v roce 2013. Ve všech případech se ale položení věnce uskutečnilo až po jmenování vlády.

Babiš společně s budoucími ministry svého jednobarevného kabinetu vyrazí do Lán autobusem od sídla hnutí ANO na pražském Chodově. Po pietním aktu u Masarykova hrobu se vrátí do Prahy na zasedání evropského výboru Sněmovny.

Babiš na jednání výboru uvede české pozice pro summit Evropské unie, který se uskuteční ve čtvrtek a v pátek a na němž bude předseda hnutí ANO poprvé Česko zastupovat.

Po jmenování vlády ve středu odpoledne by se mělo uskutečnit první zasedání kabinetu, poté chce Babiš ještě část ministrů oficiálně uvést do úřadu. Ostatní ministry uvede do úřadu v pondělí.

Témata:  vláda Andrej Babiš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

8:20

Svět zasáhla nejsilnější geomagnetická bouře za 20 let. Polární záře byla viditelná i v Česku

Podle americké agentury pro oceán a atmosféru (NOAA) se v pátek na Zemi objevila nejsilnější geomagnetická bouře od roku 2003. Na řadě míst světa včetně Česka tak byla pozorovatelná polární záře.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy