reklama

„Mladí sociální demokraté udělali elektronickou anketu k prezidentským volbám,ve které údajně zvítězil Jiří Drahoš (56 %) před Markem Hilšerem (18 %)a Milošem Zemanem (9 %),“ citoval z průzkumu mezi mladými politiky Hašek na sociálních sítích.

Poukázal na to, že tiskovou zprávu o tom vydal dokonce Lidový dům pod titulkem „Mladí sociální demokraté volí Jiřího Drahoše“. „Vyjádřili jsme poměrně jasně, jak si jako mladí lidé představujeme atmosféru na Pražském hradě po březnu příštího roku. Chceme změnu, která může přijít už za měsíc,“ komentoval výsledky hlasování předseda spolku Radek Hlaváček.

„Nic proti názoru členů MSD (nejde automaticky o členy ČSSD, protože MSD je samostatný právní subjekt), mají na něj plné právo. Jen mne zaráží účast tiskového oddělení Lidového domu,protože své členské základně ČSSD žádnou prezidentskou anketu neumožnila,což je docela škoda...“ posteskl si Hašek.

Jeho status neunikl ani mluvčímu Miloše Zemana. „Aby byl výčet konečný: Pozornost anketě, kde je neznámý počet hlasujících, věnovalo jen Bakalovo Aktuálně.cz,“ zdůraznil Jiří Ovčáček.

„ČSSD (tedy velká část tzv vedení + tzv. MSD a podobné dekoncentráty) nechtějí za prezidenta Miloše Zemana. Velká část voličů ČSSD chce Miloše Zemana a ještě větší skupina našich bývalých voličů také chce Miloše Zemana. Tak si myslím, že těch 5% ještě není konec. Ten sjezd bude za 5 minut dvanáct,“ přidal se k haškovi poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna

A podobně to vidí i další známí straníci. „ČSSD pokračuje ve svém sebevražedném tažení. Žádná sebereflexe se nekoná. Nu což,“ zlobí se někdejší senátor ČSSD Zdeněk Škromach.

Ozvaly se ale také hlasy oapčné. „Prezident Miloš Zeman tím, že se zúčastnil sněmu SPD, pouze ukázal, že není hodný získat hlasy moderní levice. Tedy ani ten můj,“ okomentoval kauzu bývalý poslanec ČSSD Antonín Seďa. „Škoda, že po roce 2013 nezvala na své sjezdy prezidenta republiky ČSSD, Tondo,“ odpověděl mu Hašek.