Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Největší podporu mezi kandidáty na prezidenta má Drahoš, Zeman má více odpůrců

Jiří Drahoš
Jiří Drahoš
Foto: Akademie věd ČR

Praha - Dle průzkumu agentury STEM/MARK má z kandidátů na prezidenta mezi voliči, kteří konkrétního adepta znají, největší podíl podporovatelů Jiří Drahoš. Na pomyslné druhé příčce se umístil Miloš Zeman, který ale má vyšší podíl odpůrců než Drahoš.

Drahošovi vyjádřilo po zaokrouhlení odpovědí "určitě ano", "spíše ano", "určitě ne" a "spíše ne" podporu 60 procent dotázaných lidí, opačně se vyjádřilo 41 procent lidí. Jako jediný z devíti adeptů na Hrad má víc podporovatelů než odpůrců.

Zeman dostal podporu 47 procent respondentů, odmítavě se k němu vyjádřilo 54 procent. Třetí největší podíl podporovatelů získal bývalý diplomat Pavel Fischer, a to 40 procent, odpůrců má 60 procent.

Také u dalších šesti adeptů převažoval podíl odpůrců. Jde o podnikatele a textaře Michala Horáčka, lékaře a aktivistu Marka Hilšera, prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřího Hynka, bývalého šéfa Škody Auto Vratislava Kulhánka, hudebníka a šéfa strany Rozumní Petra Hanniga a bývalého premiéra Mirka Topolánka. Topolánka podpořila desetina respondentů, kteří ho znají. Odpůrců má 90 procent.

Témata:  Jiří Drahoš Miloš Zeman Michal Horáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy