Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pelikán možná jmenuje Tejce náměstkem počátkem roku

Jeroným Tejc
Jeroným Tejc
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) by mohl bývalého poslance ČSSD Jeronýma Tejce jmenovat svým politickým náměstkem počátkem příštího roku.

Řekl to serveru Aktuálně.cz, definitivně se o tom ministr ještě nerozhodl. O Tejcově budoucím angažmá na ministerstvu spravedlnosti informoval o víkendu server Lidovky.cz. Tejc dnes ČTK v textové zprávě napsal, že ke spekulacím se ze zásady nevyjadřuje.

"Je to někdo, kdo má dlouholetou přímou zkušenost z vysoké politiky i z mé oblasti a zároveň někdo, kdo v tuto chvíli nemá politické angažmá a není ve službách žádné strany," řekl o Tejcovi serveru Aktuálně.cz Pelikán. S Tejcem se ministr potkával v ústavněprávním výboru, kde ho také napadlo, že by potřeboval někoho, kdo by se na plný úvazek věnoval prosazování zákonů, píše server. "Mohla by to být protiváha lobbistickým tlakům," dodal.

Tejc na konci listopadu oznámil, že po 20 letech odchází ze sociální demokracie. Odchod zdůvodnil tím, že širší vedení strany odmítlo odpovědnost za debakl v říjnových volbách do Sněmovny a neumožní změnu politiky ČSSD. Jihomoravský politik patřil mezi oponenty bývalého premiéra Bohuslava Sobotky a úřadujícího předsedy ČSSD Milana Chovance.

Témata:  Jeroným Tejc Robert Pelikán

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.