Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Všichni uchazeči o Hrad kromě Zemana chystají do televize volební klipy

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezidentští kandidáti se snaží získat přízeň voličů videi s podporou známých osobností či záběry ze života. Umísťují je na svých webových stránkách, sociálních sítích a budou se jimi také prezentovat v České televizi.

Zákon jí stanovuje, aby každému z kandidátů poskytla na prezentaci několik hodin vysílacího času. Využít ho neplánuje prezident Miloš Zeman.

Podle zákona o volbě prezidenta má každý zaregistrovaný uchazeč o Hrad dostat v ČT a v Českém rozhlase před prvním kolem voleb prostor v rozsahu pěti hodin vysílacího času, před druhým kolem další hodinu. Veřejnoprávní média začnou s volebním vysíláním 2. ledna. Někteří kandidáti už své volební spoty představili.

Vysílacího času nevyužije Zeman, sdělil ČTK jeho mluvčí Jiří Ovčáček. "Klip nebyl dodán, protože by už šlo o osobní předvolební kampaň," uvedl. Na volebním webu Zemana je umístěno video s názvem Životní příběh Miloše Zemana s ukázkami fotografií z jeho života.

Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš má pro volební účely připraveny dva volební spoty. Obsahují ukázky ze setkávání Drahoše s voliči, novináři nebo z jeho vystoupení na veřejnosti. V jednom z nich Drahoš voličům říká, že možná právě zvažují, koho chtějí za svého prezidenta. "Rozhodnete se pro to, co již znáte, nebo raději pro něco nového?" ptá se jich a dodává, jak by si představoval budoucnost Česka. Uvádí, že se opírá o své svědomí a vizi společnosti, kde převáží slušnost, pracovitost a vzdělanost. Drahoš také na svém webu umístil několik videí, ve kterých ho podporují známé osobnosti, třeba operní pěvkyně Soňa Červená, herec Tomáš Hanák nebo režisérka Olga Sommerová.

Témata:  prezident ČR Česká televize Miloš Zeman

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy