Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z vraždy prodavačky v Liberci je obviněn zraněný muž, k činu se částečně doznal

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Liberec - Policie z páteční vraždy prodavačky (49) v Liberci - Vratislavicích obvinila o deset let mladšího muže, který při činu utrpěl středně těžké poranění. Pachatel ženu z vietnamské komunity napadl nožem. Hrozí mu 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Policie zatím neví, zda si obviněný zranění způsobil sám, nebo ho poranila prodavačka. Muž šel podle kriminalistů do večerky loupit, komplice neměl. Skutek byl proveden zvlášť trýznivým způsobem a byl tam majetkový prospěch, řekl dnes novinářům vedoucí krajského odboru obecné kriminality Vladimír Lukášek. "K činu se obviněný částečně doznal," uvedl. Muž je stíhán vazebně, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu byl umístěn do specializovaného zařízení v Praze, nebo Brně.

Zraněnou ženu se v prodejně snažili resuscitovat nejprve policisté, poté i zdravotníci. Po 40 minutách oživování konstatovali úmrtí. Pobodaný byl i muž, který událost nahlásil a se středně těžkým zraněním byl převezen do liberecké nemocnice, kde podstoupil operaci.

Původně muž uváděl, že vietnamskou prodavačku napadl nožem neznámý útočník, a když se ji snažil bránit, tak napadl i jeho. Po útoku měl, podle jeho tvrzení, pachatel ještě s jedním mužem, který čekal před prodejnou, utéct přes protilehlý most. Zraněný muž dal policistům i částečný popis údajných pachatelů. Podezření, že lže, pojali policisté, když ho poprvé vyslechli v nemocnici.

Lukášek ocenil přístup liberecké nemocnice. "Součinnost byla složitá, náročná. Jeho stav (obviněného) byl středně vážný, tudíž musel být v péči lékařů. Do toho bylo pro nás důležité provádět s ním určité procesní úkony a nemocnice nám vycházela vstříc," uvedl. Na ARO hlídkovali policisté, zároveň bylo nutné zachovat chod oddělení.

Témata:  Liberec krimi vražda

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy