Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman a Drahoš favority bookmakerů, zajímavé to je i u Fischera

Jiří Drahoš
Jiří Drahoš
Foto: Akademie věd ČR

Praha - Objem přijatých sázek na prezidentské volby se blíží 120 milionům korun. Favoritem bookmakerů zůstává současný prezident Miloš Zeman s kurzy 1,5:1 až 1,67:1. V posledním týdnu si mírně polepšil bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš (2,75:1 - 2,95:1).

Naopak výrazně se snížily šance podnikatele a textaře Michala Horáčka (15:1 - 21:1) a především někdejšího premiéra Mirka Topolánka (40:1 - 41:1).

"Aktuálně jsme přijali sázky za 51 milionů korun. Od minulého pátku je to o 13 milionů více, což je docela velký skok. Jen se potvrzuje, že sázkaři nechtějí mít na tiketech dlouho uložené peníze a sázejí většinou co nejblíže dané události, aby nemuseli dlouho čekat na výsledek," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

"Nejvyšší tiket je za 400.000 korun na vítězství Zemana v kurzu 1,6:1. Dále jsme přijali čtyři tikety za 300.000 korun a šest jich překonalo 200.000 korun. Je dost možné, že sázkaři budou v posledních dnech před volbou stále odvážnější," doplnil Hadrava. Jeden tiket za 300.000 korun je podle něj na vítězství Horáčka v kurzu 14:1.

"Volební šílenství už propuklo, například včera šel každý třetí tiket na volby. Objevuje se více drobných sázek za pár korun, ale v poslední době roste i počet tiketů s vkladem vyšším než 100.000 korun," sdělil mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna zatím přijala sázky za 44 milionů korun. Největší zájem očekává v pátek.

Podle Šraina je zajímavou postavou posledních dní bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer. "Jeho kurz postupně klesal až na současných 51:1. A když se podíváme na vklady, tak za poslední týden překonává v zájmu sázkařů jak Topolánka, tak Horáčka. Rostoucí zájem dokládá i individuální sázka za 80.000 korun na výhru Fischera ještě v kurzu 62:1," uvedl dále Šrain.

V Chanci vzrostly sázky téměř na devět milionů korun. "Z toho asi 40 procent jde na vítězství Zemana, na Drahoše 11 procent. Oblíbené jsou i sázky na duely jednotlivých kandidátů v prvním kole," doplnila mluvčí Chance Markéta Světlíková.

U společnosti Maxi-Tip je jeden z klientů přesvědčen o triumfu Drahoše. Na jeho zvolení na několika tiketech postupně prosázel 2,5 milionu korun v průměrném kurzu 2,7:1.

Témata:  sázení Miloš Zeman Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy