Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exministr financí Pilný přešel do školství. Stará se digitální vzdělávání

Ivan Pilný
Ivan Pilný
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Exministr financí Ivan Pilný (ANO) se stal na ministerstvu školství zmocněncem pro oblast digitálního vzdělávání. Agendu převzal po náměstkovi Jaroslavu Fidrmucovi (KDU-ČSL). Mluvčí resortu školství Jarmile Balážová nicméně upozornila na to, že Pilný se nestává náměstkem.

Informoval o tom server e15.cz. Fidrmuc odešel z funkce po nástupu nového ministra Roberta Plagy (ANO), který na úřadě zrušil místa politických náměstků.

Pilný zakládal českou pobočku softwarové společnosti Microsoft, v letech 1992 až 1998 ji řídil. Poté působil ve vedení řady firem. Od roku 2013 byl poslancem za ANO, do loňských sněmovních voleb nakonec z osobních důvodů nekandidoval. Ministrem financí se stal loni v květnu po odchodu současného premiéra Andreje Babiše (ANO), kterého tehdejší předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) odvolal.

Ministerstvo školství v posledních letech posiluje agendu digitálního vzdělávání. Přijalo Strategii digitálního vzdělávání do roku 2020, v němž si úředníci stanovili tři priority - otevřené vzdělávání, rozvoj digitálního vzdělávání a rozvoj informatického myšlení.

Témata:  Ivan Pilný Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky vláda

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy