Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čunek kritizuje Hrad: Zemanovo okolí dělá prezidentovi ostudu. A to zdraví...

Jiří Čunek
Jiří Čunek
Foto: www.cunek.info

Zlín - Na podporu prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše vystoupili také někteří hejtmani. Například Jiří Čunek (KDU-ČSL) míní, že prezidentu Miloši Zemanovi dělá ostudu jeho okolí a chybí mu zdraví.

"Jeho okolí mu nedělá dobře. Dělá mu ostudu a zapříčiňuje dost velké problémy, co se týká důstojnosti úřadu prezidenta jako takového. Jinými slovy, neumí si dobře volit spolupracovníky," řekl ČTK bez podrobností zlínský hejtman. Čunek dodal, že prezidentskou funkci má také člověk vykonávat na plný úvazek. "Panu prezidentovi Zemanovi zdraví zkrátka chybí," uvedl hejtman.

Špatnou volbu spolupracovníků vytkl prezidentovi po prvním kole prezidentské volby také premiér Andrej Babiš (ANO). Řekl, že prezident by se měl zbavit kancléře Vratislava Mynáře a poradce Martina Nejedlého. Oba blízcí prezidentovi spolupracovníci jsou kontroverzní.

Kancléř je terčem kritiky zejména proto, že nezískal po celou dobu působení na Hradě bezpečnostní prověrku a rovněž proto, že tajil své příjmy. Nejedlému jsou vyčítány úzké vazby na Rusko.

Drahoše kromě Čunka podpořili hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (všichni ČSSD) a také liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Společně se vyfotili s textem: "Hejtmani volí Jiřího Drahoše prezidentem".

Například předsedkyně Asociace krajů a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO) ale podporuje současnou hlavu státu Miloše Zemana.

Témata:  Jiří Čunek 1 Miloš Zeman Vratislav Mynář

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy