Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček se pustil do Drahoše: Neschovávejte se! Napsal mu i seznam

Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezidentský kandidát Jiří Drahoš definitivně potvrdil, že se zúčastní dvou debat, kde se vůbec poprvé utká s očí do očí s Milošem Zemanem. Stávající hlava státu přitom přislíbila diskuze čtyři. A tak Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček na Drahoše začal tlačit.

„13.1. jsem přijal nabídku debaty na veřejnoprávní televizi ČT. Druhým médiem bude televize Prima, a to 23.1.,“ uvedl Drahoš na svém twitterovém účtu. Potvrdil tak to, o čem mluvil už v minulých dnech, tedy že má zájem o dvě prezidentské debaty. Další dvě diskuze – na stanicích Nova a Barrandov – odmítl.

13.1. jsem přijal nabídku debaty na veřejnoprávní televizi ČT. Druhým médiem bude televize Prima, a to 23.1.

— Jiří Drahoš (@jiridrahos1) 18. ledna 2018

Jak se ale zdá, Hrad se s jeho postojem nechce jen tak smířit. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček začal na Drahoše tvrdě dorážet. „Jiří Drahoš, 13.1.2018. Přání splněno. Pan prezident se těší na čtyři TV duely. Věříme, že Jiří Drahoš přijde už tuto neděli do TV NOVA!‬“ uvedl Ovčáček na sociálních sítích.

Výzva Jiřímu Drahošovi! pic.twitter.com/KfY0GL4oTH

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 18. ledna 2018

Dokonce pro něj připravil „seznam“ toho, na jaký termín jednotlivé televize debaty plánují. „Aby Jiří Drahoš nemusel pana prezidenta hledat, poskytuji mu přehled duelů. Pane profesore, nebojte se, neschovávejte se a přijďte debatovat s panem prezidentem!“ vzkazuje Drahošovi Ovčáček. „Pan prezident potvrdil účast v duelech na Nově, Barrandově, Primě a v ČT. Očekáváme, že se Jiří Drahoš nebude schovávat a přijde debatovat!“ napsal také mluvčí.

Ovčáček již v polovině týdne pro server EuroZprávy.cz uvedl: „Plně se soustředíme na přípravu duelů s Jiřím Drahošem“. Podobně mluví i sám Drahoš. On i jeho tým prý byli na debaty připraveni už před prvním kolem, ale Miloš Zeman se duelů vytrvale odmítal zúčastnit. „Mám v nich řadu výhod: čisté svědomí a skutečný, nikoli předstíraný vztah k problémům většinové společnosti, pevný názor na řešení největších problémů doby jako je migrace,“ uvedl Drahoš v rozhovoru pro EuroZprávy.cz.

Přesto část lidí Drahoše na sociálních sítích vyzývá, aby šel do více debat, „Běžte i na tu Novu, neúčastí nezískáte nic, ale můžete hodně ztratit. Formulovat to můžete jako kompromis (3 jsou mezi 2 a 4) a ústupek moudřejšího,“ vzkázal mu uživatel Michal Illich.

Další ale dali jasně najevo, že to není dobrý nápad, a žádají Drahoše, aby na svém postoji trval. „Nesouhlasím. Pořád mu někdo vytýká, že je slabej. Tím, že si bude stát za svým, myslím získat může.“ uvedla uživatelka Jana Bahníková. „Taky si myslím. Proč by měl skákat, jak #zeman píská?“ přisadila si další z diskutujících.

Témata:  Jiří Drahoš Miloš Zeman Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy