Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Partneři Česka se zajímají o volbu prezidenta. Každý doufá, že Zeman prohraje, spustil Telička

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Volbu českého prezidenta bedlivě sledují i v zahraničí. Pozornosttuzemskému dění nevěnují jen média, ale také politici. Uvádí to europoslanec Pavel Telička, který je podle svých slov doslova bombardován dotazy na toto téma.

Telička naznačil, že se o situaci v České republice mluví i v zahraničí. „Takové bombardování dotazy na situaci v České republice, které každodenně dostávám ze strany partnerů z různých zemí, jsem hodně dlouho nezažil. Každý doufá, že Zeman druhé kolo prohraje. Nikdo ho nebere. I když musím přiznat, že jsem nemluvil s Rusy a Číňany,“ uvedl na sociálních sítích místopředseda Evropského parlamentu.

Že se o Česku v Bruselu mluví – a to nejen kvůli prezidentským volbám, pro EuroZprávy.cz potvrdil i lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. Podle něj se politici zajímají i o Andreje Babiše, zprávu Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) a Čapí hnízdo.

„Hned první týden po vánocích, když jsme přijeli do Evropského parlamentu, to byla druhá otázka - hned potom, jak jsme se měli o vánocích a jak jsme strávili prázdniny. Ta zpráva prošla napříč Evropou, objevila se i ve vietnamském, čínském a japonském tisku,“ řekl serveru Eurozprávy.cz Zdechovský.

„Ukazuje se, že tím, co se odehrálo kolem nevydání a utajování zprávy a různých dalších nesmyslů, si pan premiér Babiš udělal velkou ostudu. A také se shodil u relevantních partnerů nejen v Evropské unii,“ dodal politik.

Témata:  Pavel Tělička Miloš Zeman Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy