Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus narazil do rodinného domu! Devět zraněných

Policejní páska
Policejní páska
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - V Haluzicích na Zlínsku narazil dnes ráno kolem 5:30 autobus do rodinného domu, devět lidí utrpělo zranění. Silnice třetí třídy je ve směru od Haluzic na Loučku uzavřena, policie odklání dopravu.

V autobuse cestovalo 21 lidí. O příčinách nehody je předčasné mluvit, k nehodě ale pravděpodobně přispělo náledí.

"Na místě bylo ošetřeno devět osob. Dvě z nich odvezly sanitky. V jednom případě do nemocnice ve Zlíně, ve druhém na polikliniku do Valašských Klobouk," řekl lékař Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Dorián Pfeifer.

Nejvážnější, středně těžká zranění, utrpěl řidič autobusu. "Ve voze byl zaklíněný, musel proto být vyproštěn s pomocí hydraulického zařízení," uvedl mluvčí krajský hasičů Roman Žemlička. Havarovaný autobus podle něj svážel lidi do zaměstnání, nešlo tedy o klasickou linku.

Dům, do kterého autobus narazil, může mít narušenou statiku. Na místo byl proto povolán statik, který rozhodne o dalším postupu prací při vyprošťování autobusu.

Témata:  nehody autobusů Zlínský kraj dopravní nehody krimi

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy