Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Milan Štěch bude zastupovat Česko při zahájení ZOH. Stát není cestovka, varoval Babiš

Milan Štěch, předseda Senátu ČR
Milan Štěch, předseda Senátu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha - Českou republiku bude na zahájení zimní olympiády zastupovat předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). Zúčastní se také oficiálního otevření českého domu a podpoří české sportovce v prvních dnech her.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), premiér v demisi Andrej Babiš, žádný z jeho ministrů, ani prezident Miloš Zeman do Pchjongčchangu nevyrazí.

Štěch pojede na olympiádu, která začíná za týden v Jižní Koreji, jako hlavní politický představitel Česka, řekla tajemnice Kanceláře Senátu Eva Davidová. Do Prahy se Štěch vrátí 14. února.

"Nikdo z ministrů ani premiér se po dohodě na olympiádu nechystá," řekla ČTK mluvčí vlády Barbora Peterová. Babiš o víkendu na svém facebookovém profilu k diskusi na vládě o zahraničních cestách uvedl, že na akcích v cizině by měli Česko reprezentovat především diplomaté, které si ve světě platí. "Všem (ministrům) jsem opět velice důrazně připomněl - stejně, jako když se řešilo, kdo poletí na olympiádu - že stát není cestovní kancelář," napsal.

Sněmovní školský výbor ani jeho podvýbor pro sport delegaci do Pchjongčchangu nechystají. Jediným představitelem sportovního podvýboru tak v Jižní Koreji zřejmě bude jeho předseda, poslanec Milan Hnilička. Čerstvě jmenovaný vládní zmocněnec pro sport do Pchjongčchangu vyrazí ještě v roli generálního manažera hokejového týmu.

Témata:  Milan Štěch Česká republika Andrej Babiš

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy