Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Roznera míří kvůli slovům o táboře v Letech trestní oznámení

Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Mladí sociální demokraté dnes podali trestní oznámení na poslance hnutí Svoboda a přímá demokracie Miloslava Roznera. Svými výroky, ve kterých označil někdejší koncentrační tábor pro Romy v Letech u Písku za "neexistující pseudokoncentrák", se podle nich dopustil popírání či zpochybňování genocidy.

Mládežnická organizace, která úzce spolupracuje s ČSSD, o trestním oznámení informovala na sociálních sítích. Upozornil na to web E15.

"Dnes jsme podali trestní oznámení na poslance Roznera pro podezření z přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle paragrafu 405 trestního zákoníku," uvedli Mladí sociální demokraté na facebooku.

S odkazem na Roznerův starší medializovaný výrok, že nechce svým vyjádřením "zabrušovat", aby poté nemusel ze záležitosti "vybrušovat", organizace uvedla, že se Rozner z trestního oznámení "snad nevybrousí".

Roznerovo vyjádření z uzavřeného sjezdu SPD, kde zkritizoval odkup vepřína v Letech, citoval v neděli pořad České televize 168 hodin. "Bezesporu bych nikdy nevyhodil z okna půlmiliardy za likvidaci fungující firmy kvůli neexistujícímu pseudokoncentráku," řekl podle ČT spolustraníkům Rozner.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Miloslav Rozner

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy