Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lítačka je to samé jako opencard? Náklady mají být mnohem vyšší, než řekla Krnáčová

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) před časem mluvila o tom, že náklady na Lítačku budou maximálně deset milionů. Opozice ovšem přišla s jinými propočty.

O vyšších nákladech podle opozice informoval před soudem Václav Strnad, ředitel městské firmy Operátor ICT, která kartu spravuje. Toto soudní řízení je vedeno proti bývalému vedení Prahy včetně exprimátorů Bohuslava Svobody (ODS) a Tomáše Hudečka (tehdy TOP 09). Žaloba jim vytýká prodloužení smlouvy s majitelem opencard, firmou eMoneyServices.

"Je zcela evidentní, že zastupitelstvo bylo uvedeno v omyl, nebo oklamáno. Nám tady bylo řečeno, že se vším všudy to bude deset milionů korun, ale před soudem ředitel Strnad mluvil o nákladech 80 milionů korun," řekl zastupitel Jiří Nouza (TOP 09). Praze tak podle něj vzniká nová kauza opencard.

"Paní primátorka nás vědomě obelhala. Já chodím k soudu kvůli opencard. Soud, to je něco jiného než toto ochotnické představení, které nám tu každý měsíc uspořádáte. Tady, když se zeptáme desetkrát, tak nám nikdy neodpovíte. U soudu je to jiné, tam se lhát nesmí. A tam jsme se dozvěděli, že bude stát ročně zmíněných 80 milionů," řekl zastupitel Václav Novotný (TOP 09).

Petr Bříza (za TOP 09) následně uvedl, že zastupitelům bylo řečeno, že firma XT-Card, která Lítačku dodala, byla vybrána, přitom jí ale byla zakázka prý zadána takzvaně napřímo.

Témata:  Lítačka Adriana Krnáčová Praha

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 21:35

Maďarsko ve vedení EU: Předseda Evropské rady řekl, proč se toho neobává

Předseda Evropské rady Charles Michel nemá obavy z nadcházejícího půlročního předsednictví Maďarska v Radě Evropské unie. Podle serveru index.hu to vyplývá z Michelova rozhovoru, který poskytl v Bruselu evropským médiím.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy