Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlechtová bude se Zemanem jednat o náčelníkovi generálního štábu

Karla Šlechtová
Karla Šlechtová
Foto: ANO2011

Praha - Ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO) bude ve středu informovat prezidenta Miloše Zemana o svém postoji ke změně na místě šéfa generálního štábu.

Současnému náčelníkovi generálního štábu Josefu Bečvářovi vypršelo funkční období loni v létě. Předchůdce Šlechtové Martin Stropnický (ANO) Bečvářova nástupce nehledal kvůli sněmovním a prezidentským volbám a Bečvářovi mandát prodloužil o rok. Šlechtová dnes v České televizi uvedla, že nejprve chce svůj návrh představit prezidentovi, pak ho předloží vládě.

Už dříve Šlechtová novinářům řekla, že to bude ona, kdo bude navrhovat nového náčelníka. "S tím bude souviset rekonstrukce celého generální štábu a chci, aby to činil již nový (náčelník štábu)," uvedla Šlechtová koncem ledna.

Dnes řekla, že svůj návrh projednala už v lednu s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO) i s některými členy sněmovního výboru pro obranu. S dalším postupem čekala na termín schůzky s prezidentem.

Témata:  Karla Šlechtová Miloš Zeman

Aktuálně se děje

7. května 2024 16:58

Lipavský předvolal ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy