reklama

„Nedá mi to... To, co se stalo na Slovensku je šílenost! Každému z nás tato událost, ač běžná v Rusku, nikoliv u nás, nemůže nechat vůli klidnou,“ přiznal na sociálních sítích český kajakář a stříbrný medailista z olympijských her v Londýně. Narážel tak na vraždu mladého slovesného novináře a jeho přítelkyně.

„Taková tragédie a smrt mladého páru se umocňuje mnohonásobně tím, že má zastrašit tu skupinu lidí, které není jedno, jakým způsobem se naše Česko i Slovensko nechává ovládnout lidmi, kteří kašlou na zákony, ústavu a hlavně morálku, vyhrožujou nepohodlným novinářům, pomlouvají je a místo toho, aby si snažili pomocí jejich práce vytvořit pozitivní mediální obraz svými činy, tak je zastrašují a neúnavně dehonestují jejich práci,“ zlobí se Hradílek.

Stejně jako řada dalších poukazuje na slova české hlavy státu o novinářích. „Prezident Zeman doslova vyzval k likvidaci novinářů a teď mlčí. Okamura s Babišem neustále uráží a pomlouvají novináře a nerespektují jejich náplň práce,“ varuje.

„Co teď? Statusy na facebooku nepomůžou. Tu hrstku svobodných investigativních novinářů, která má koule na to hlídat mafiánské praktiky politiků je třeba chránit před tou bandou zločinců, kteří se populisticky převtělují za makající politiky. Prosím, aby se výhrůžky novinářům z úst politiků a řeči o tom co je "kampaň" a není, braly vážně,“ vyzývá sportovec.

Hradílek není jediná veřejně známá osobnost, která se k tragické události vyjádřila. „ „Tak to bychom měli novináře. Připraví se abstinenti a vegetariáni,“ uvedl na sociálních sítích herec Jiří Maryško. Narážel tak na slova Miloše Zemana, který při přípitku s nejlepšími vinaři ČR na Hradě prohlásil: „Smrt abstinentům avegetariánům.“ Jeho mluvčí Jiří Ovčáček později vysvětloval, že Zeman měl na mysli Adolfa Hitlera, který byl rovněž abstinent a vegetarián.