Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na sjezdovce v Krkonoších zahynul lyžař, ve velké rychlosti narazil do sloupu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CzechTourism.com

Pec pod Sněžkou - Na sjezdovce Portášky ve Velké Úpě došlo dnes dopoledne k neštěstí. 46letý lyžař zemřel poté, co ve vysoké rychlosti narazil do sloupu. Přilbu na hlavě měl.

"Muž ročník 1972 z dosud nejasných příčin upadl na sjezdovce a ve vysoké rychlosti trefil sloup. Bylo nám to oznámeno okolo 10:00. Naši operátoři od počátku zahájili telefonickou resuscitaci, na místo vyslali posádku z Trutnova, zároveň vrtulník. Bohužel muž zraněním na místě podlehl," uvedl k tragické události mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Na místě byla i horská služba. "Zásah mohu potvrdit, ale zatím nic bližšího nevím," řekl náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa. Záchranka vyslala na místo také zdravotnického interventa, který pomohl na místě pozůstalým. 

Případem se zabývá policie, která bližší informace zatím nesdělila. "Čekám na zprávu výjezdu, jsou stále na místě," řekla mluvčí policie Alena Kacálková.

Témata:  lyžařské areály Krkonoše úmrtí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy