Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté v dodávce u Brna objevili dvě rodiny uprchlíků z Iráku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Policie odhalila v dodávce na benzince u dálnici D1 v Brně 11 Iráčanů bez cestovních dokladů a potřebných víz. Vezl je další Iráčan s povoleným pobytem v Německu, kam auto mířilo.

Cizinecká policie v noci na sobotu zastavila dodávku Mercedes-Benz Vito Tourer na 192. kilometru dálnice ve směru na Prahu na benzinové čerpací stanici. "Řídil ho státní příslušník Iráku s povoleným pobytem v Německu. Ve vozidle cestovalo 11 státních příslušníků Iráku bez cestovních dokladů a víz, jež by je opravňovaly ke vstupu a pobytu na území České republiky," uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Podle ní to byly dvě rodiny s šesti dětmi, které se balkánskou cestou dostaly do Maďarska a tam požádaly o mezinárodní ochranu. "Nečekaly však na dokončení řízení o mezinárodní ochraně a pokračovaly za pomoci převaděče přes Českou republiku do Spolkové republiky Německo," dodala Drahokoupilová.

Rodiny skončily v přijímacím středisku pro cizince v Zastávce u Brna. Řidič je podezřelý z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Témata:  uprchlíci Brno Zastávka u Brna uprchlické tábory

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy