Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolaps v Kauflandu: Pokladny nefungovaly, lidé ve frontách nadávali

Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Nákupy a obchodní řetězce, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Obchodní řetězec Kaufland se dnes několik hodin potýkal s výpadkem pokladního systému. Po poledni již byly všechny prodejny znovu otevřeny. Řetězec, stejně jako Lidl, patří do německé maloobchodní skupiny Lidl & Schwarz-Gruppe. Lidl žádné problémy neregistruje.

"Chybu jsme velmi rychle identifikovali a provedli jsme nápravu. Od 11:00 začaly postupně všechny prodejny fungovat v běžném režimu," uvedla mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl.

Například prodejna v Českých Budějovicích byla uzavřena jen ráno, v poledne byla v provozu polovina z 16 pokladen. Kaufland v Sokolově byl kvůli problémům s pokladnami asi 15 minut uzavřen, kolem 12:00 se dalo platit u poloviny pokladen, v obchodě se tvořily fronty.

Na facebooku společnosti si lidé stěžovali na dlouhé fronty v obchodech, někteří nechali v prodejně vozíky s nákupem a raději odešli. Řetězec se v poslední době potýká s nedostatkem zaměstnanců. Zákazníci si ve starších komentářích na sociálních sítích stěžují na problémy s doplňováním zboží, nepořádek v prodejnách a na dlouhé fronty před pokladnami.

Kaufland, který je největším tuzemských obchodním řetězcem, nyní provozuje v ČR 128 prodejen. Kaufland vykázal ve finančním roce 2016/2017 tržby 57 miliard korun a zisk před zdaněním 1,97 miliardy korun. Na tuzemský trh vstoupil v roce 1998, zaměstnává v ČR více než 18.000 lidí.

Lidl v ČR zvýšil od března nástupní mzdu pokladních a prodavaček o pětinu na 28.000 Kč, v Praze na více než 29.000 korun s tím, že chce být nejatraktivnějším zaměstnavatelem v oboru. Kaufland loni uvedl, že na nejnižších pozicích garantuje nejpozději do dvou let od nástupu mzdu minimálně 21.000 korun hrubého měsíčně.

Témata:  Kaufland obchody ekonomika

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Čeští hokejisté zdolali na úvod MS Finy 1:0 po nájezdech, rozhodl Kaše

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.