Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kaufland má spory s dodavatelem Unilever: Z českých regálů zmizí některé oblíbené výrobky

Obchody, ilustrační fotografie
Obchody, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Některé produkty, které lidé dosud nakupovali v prodejnách obchodního řetězce Kaufland, už v regálech do budoucna nenajdou. Německá centrála Kauflandu potvrdila, že v supermarketech přestane prodávat produkty společnosti Unilever. Co přesně to znamená pro české zákazníky?

Podle německé agentury DPA se opatření dotkne německého, českého, slovenského, polského, bulharského, rumunského a chorvatského trhu. V Německu z regálů zmizí asi 480 značek jako Magnum, Lipton, Ben & Jerry's, Dove nebo Domestos. Čeští zákazníci ale zatím mohou být v klidu, tuzemského trhu se takto velká „čistka“ netýká.

Podle mluvčí Kauflandu Renaty Maierl, kterou cituje server mam.cz si už Češi v Kauflandech nekoupí potraviny pod značkou Knorr, tablety do myčky Sunlight, aviváže Coccolino a prací prášek Surf.

Změna se dotkne také Slovenska. Lidé ve slovenských obchodech Kaufland nenajdou celkem 34 značek, mezi nimi výrobky od Knorr, Surf či Coccolino.

Podle Kauflandu nese vinu Unilever a jeho cenová politika. Společnost údajně výrazně zvýšila ceny, za které Kaufland produkty nakupuje. Kvůli tomu už by prý Kaufland zákazníkům nemohl garantovat „nejlepší ceny“ na trhu. Řetězec plánuje vyřazené produkty nahradit výrobky od jiných dodavatelů a také zbožím prodávaným pod privátní značkou Kauflandu.

Témata:  Kaufland nákupy obchody

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy