Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Topolánek apeluje: Pane profesore, Marku, Pavle. Nebuďte zbabělci, vyprdněte se na to!

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš, který neuspěl v prezidentské volbě, oznámil, že se bude ucházet o post senátora v Praze 4. Podobně se rozhodli i další kandidáti na prezidenta. Všichni se ucházejí o podporu demokratických stran, chtějí ale kandidovat jako nezávislí. Podle Mirka Topolánka je to ale chyba.

Drahoš nyní hledá podporu demokratických politických stran. Zároveň se svými spolupracovníky založil spolek Společně pro Česko. S jeho pomocí plánuje nabízet řešení důležitých témat. Spolek podle něj bude apolitický, nebyznysový a otevřený pro lidi, kteří v něm budou chtít pracovat.

V lednových prezidentských volbách jsem získal důvěru téměř půl milionu občanů. Cítím odpovědnost.Rozhodl jsem se kandidovat na podzim tohoto roku do Senátu v obvodě číslo 26, který zahrnuje území Prahy 2, Prahy 3 a část Prahy 10. Ještě jednou vám děkuji za podporu. pic.twitter.com/39bd9v3ZMt

— Marek Hilšer (@MarekHilser) 20. března 2018

Také Marek Hilšer chce na podzim kandidovat do Senátu v obvodu v Praze 2 a 3. Do politické strany vstupovat nehodlá. O voličskou podporu by se proto opět chtěl ucházet jako nezávislý, rád by ale získal podporu některých politických stran. Kampaň by rád Hilšer opět, stejně jako v prezidentské volbě, financoval díky menším dárcům. Příspěvky od politických stran chtít nebude.

Kandidaturu do senátu nevyloučil ani Pavel Fischer. O hlasy by se chtěl ucházet v obvodu Praze 12. Zatím vystupuje jako nezávislý kandidát, ale plánuje jednat i s politickými stranami a ucházet se o jejich podporu.

Pane profesore, kandidujte za starosty! Pomozte jim dostat se do Sněmovny, jako oni nezištně pomáhali Vám v prezidentské volbě. Pavle Fišere, opravdu by to nešlo za KDU? Marku, Vy byste v TOPce nenašel spřízněné duše? Nebuďte zbabělci, vyprdněte se na spolky a dělejte politiku!

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) 20. března 2018

Mirek Topolánek, který se se všemi zmíněnými muži utkal v boji o Hrad jim ale posílá jasný vzkaz. „Pane profesore, kandidujte za starosty! Pomozte jim dostat se do Sněmovny, jako oni nezištně pomáhali Vám v prezidentské volbě. Pavle Fischere, opravdu by to nešlo za KDU? Marku, Vy byste v TOPce nenašel spřízněné duše? Nebuďte zbabělci, vyprdněte se na spolky a dělejte politiku!“ apeluje na někdejší prezidentské kandidáty expremiér na twitteru. 

Témata:  Jiří Drahoš Mirek Topolánek Marek Hilšer Pavel Fischer

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy