Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvičkovci mají smůlu? Někdo jim vyfoukl název strany

Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Lidé kolem Bloku proti islámu slavnostně oznámili úmysl založit novou stranu – Alternativu pro Česko. Jak se ale zdá, někdo je předběhl a stranu na ministerstvu vnitra registroval dříve.

Martin Konvička a lidé kolem něj na začátku května oznámili založení politické platformy Alternativa pro Česko, která má svým jménem odkazovat na úspěšnou Alternativu pro Německo (AfD). Ustanoven byl také přípravný výbor, ve kterém působí sociolog Petr Hampl, aktivistka Eva Hrindová a publicista Petr Štěpánek.

Mluvčí Bloku proti islámu Miroslav Adamec před několika dny uvedl, že právě probíhá sběr potřebných podpisů a že by strana mohla být na ministerstvu zareagována hned na začátku června.

Jak se ale zdá, někdo konvičkovce předběhl. Týden.cz uvedl, že někdo Martinu Konvičkovi a jeho lidem pořádně zkomplikoval situaci - žádost o registraci Alternativy pro Česko i s nezbytnou tisícovkou podpisů na úřad doputovala už předminulý týden. Ale nepodali ji lidé kolem Bloku proti islámu.

„Ministerstvo vnitra návrh na registraci politické strany s názvem Alternativa pro Česko obdrželo, a to dne 18. května 2016," potvrdila Týdnu mluvčí vnitra Lucie Nováková, detaily však neuvedla. Je ale jasné, že konvičkovci to nebyli. Mluvčí BPI o tom totiž podle serveru vůbec neměl tušení. „To musel být někdo jiný," řekl Týdnu evidentně šokovaný mluvčí.

Témata:  Blok proti islámu Martin Konvička

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy