Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bolševické praktiky: Blok proti islámu se rozpadá, delegáti odcházejí

Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letné (1. května 2016)
Prvomájová demonstrace Bloku proti islámu na Letné (1. května 2016)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Skupina delegátů z několika krajů dnes opustila sněm Bloku proti islámu (BPI). Stěžuje si na "bolševické praktiky", manipulace vedení při vstupu na jednání či svévolné změny delegátů.

BPI má hlasovat o pokračování Martina Konvičky v pozici předsedy a probrat nedávné vypovězení smlouvy o spolupráci se stranou Úsvit - Národní koalice. Členové skupiny, která jednání opustila, ale chtějí pokračovat ve spolupráci s Úsvitem. Konvička dnes podle nich plánuje rozpuštění BPI a založení nového subjektu, kterému by nehrozily případné smluvní pokuty ze strany Úsvitu. Mluvčí BPI označil delagáty, kteří odešli, za pučisty, sněm podle něj pokračuje.

"Už u prezence nevpustili některé delegáty, svévolně vyměnili delegáty za náhradníky. Včera v 18 hodin nepřipustili na sněm delegáty z Libereckého kraje, potkával jsem lidi, které jsem neviděl už léta," řekl ČTK k rozhodnutí skupiny místopředseda pražské divize BPI Radek Nováček. Sjezd podle něj připomínal "bolševické schůze ze začátku 70. let".

Konvička má na dnešním sněmu v Praze obhajovat svůj post poté, co koncem dubna vypověděl smlouvu se stranou Úsvit - Národní koalice (ÚNK). Krok sice začátkem května potvrdila akční rada, ale BPI se kvůli tomu rozštěpil.

"Nebylo žádné tajemství, že v Bloku jsou dva různé názorové proudy," uvedl Nováček. Podle prohlášení odcházejících delegátů BPI zničili podvodníci a lobbisté. "Je po bloku," řekla ČTK předsedkyně pražské divize BPI Jana Borkovcová.

Témata:  Blok proti islámu Martin Konvička

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy