Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie ukončila vyšetřování výbuchu v chemičce v Kralupech

výbuch chemičky v Kralupech (22.3.2018)
výbuch chemičky v Kralupech (22.3.2018)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Policie v pátek odpoledne ukončila vyšetřování na místě výbuchu v areálu chemičky ve středočeských Kralupech nad Vltavou, při kterém zemřelo šest lidí a dva zranění leží v nemocnici.

Místo tragédie prozkoumal také expertní tým společnosti Unipetrol, podle kterého se ukázalo, že na technologii nevznikly velké škody. Firma to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě. Policisté a hasiči se dnes k případným posunům ve vyšetřování nevyjádřili.

Unipetrol dnes uvedl, že čtvrteční výbuch bez následného požáru nastal v jedné z jeho skladovacích nádrží. Dělnické práce podle firmy neměly nic společného s aktuální odstávkou podniku. "Poškozený je skladovací tank, který v době exploze byl prázdný. Odhadujeme, že celý terminál uvedeme zpět do provozu v následujících dnech," uvedl předseda představenstva Unipetrolu Krzysztof Zdziarski.

Vybuchlá nádrž byla již několik let mimo provoz. Sloužila ke skladování pohonných hmot vyrobených v rafinerii. Externí dodavatelé v současnosti pracovali na jejím případném uvedení do provozu.

Firma chce po výbuchu od interní vyšetřovací komise zjistit, jak se nešťastná událost stala a přijmout následná opatření. "To samé budeme vyžadovat od partnerských společností," uvedl Zdiarski v tiskové zprávě.

Témata:  výbuch chemičky v Kralupech

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy