Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politik se vysmál Zemanovi: Prezident dostal během dvou týdnu třetí politickou facku

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Twitter

Praha - Hnutí ANO chce obnovit vyjednávání o společné vládě s ČSSD, rozhodlo vedení hnutí ve čtvrtek večer. Prezident Miloš Zeman doporučoval sice doporučoval Andreji Babišovi, aby o vládě nyní jednal s SPD a KSČM, část zástupců ANO k tomu ale měla výhrady. Toto rozhodnutí vyvolalo velké vášně.

Místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička už před čtvrtečním jednáním vedení ANO dával najevo, že vláda s SPD a podporou KSČM není jediná, která připadá v úvahu, jak tvrdil Andrej Babiš. „Tak podle všeho dnes nesouhlasili i další, ze SPD a KSČM je jediná možnost,“ uvedl na twitteru poté, co byly zveřejněny závěry večerní schůzky.

Europoslanec, který se s hnutím ANO kvůli odlišným názorům rozešel, si také rýpnul do prezidenta Miloše Zemana, který Babišovi vládu s okamurovci a komunisty tento týden doporučoval. „Tak pan prezident dostává během dvou týdnu třetí politickou facku. Pouze odraz toho, jak hluboko klesl svým přáním stavět vládu na Okomousovi,“ poznamenal.

K rozhodnutí ANO se vyjádřil i místopředseda KSČM Jiří Dolejš. „Babiš se nakonec jen tak tak vysmekl z pasti závislosti na xenofobní SPD - asi mu došlo, že by tak mohl v říjnových volbách tratit. Budou ale schopni se s ČSSD po předchozím neúspěchu dohodnout ?“ zajímá ho. Od začátku snad říkáme, že do vlády nejdeme...a vládu s SPD Babiš neudělá,“ dodal Dolejš.

To poslanec SPD Lubomír Volný se nestačí divit, jak ANO argumentuje. „Předseda sněmovny pan Radek Vondráček na Barrandovu, cituji co nejpřesněji: 'Byla tam spousta podrazů, okopávání kotníků, ale byla to úspěšná vláda'. Úspěšná vláda plná podrazů a chceme do ní zpět. Za mne osobně poměrně šílená 'logika'. Zvlášť poté co, si 'vezme do úst' K. Kryla,“ podivoval se politik na twitteru.

Při té příležitosti se nezapomněl rýpnou do sociálních demokratů. „My nechceme jen koryta jako ČSSD, ale skutečně plnit program. Jako demokratický politik prostě budu věřit tomu, že voliči to vidí a spravedlivě ocení,“ dodal Volný.

Témata:  vláda Hnutí ANO Sociální demokracie (SOCDEM) Miloš Zeman Pavel Tělička

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy