Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stížnosti kvůli technoparty u Liberce už dorazily až k Babišovi

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) zadal ministrovi vnitra Lubomírovi Metnarovi zvážit úpravy legislativy tak, aby více chránila obyvatele před hlukem z akcí typu technoparty.

Novinářům po jednání kabinetu řekl, že se na něj během víkendu obraceli lidé unavení kvůli technoparty. Akce Czarotek Free Partyse už čtvrtý den koná u Liberce. Podle premiéra se podobné akce konají v Česku, protože to zde legislativa dovoluje. Metnarovi jako příklad lepší ochrany předložil britský zákon pocházející z 90. let.

Akce, která blízké i vzdálené okolí obtěžuje nadměrným hlukem, se koná na soukromých pozemcích nedaleko Krásné Studánky. Policisté odhadují, že je na místě kolem 7000 lidí a zhruba 25 hudebních systémů.

Krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková uvedla, že policie ráno předala do správního řízení na liberecký magistrát řešení přestupku, kterého se organizátoři party dopustili. Hlasitá hudební produkce nejenže už čtyři noci obtěžuje obyvatele regionu, ale organizátoři porušili vyhlášku města o veřejném pořádku i tím, že akci včas neohlásili.

Témata:  technoparty Andrej Babiš Ministerstvo vnitra České republiky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy