reklama

"O předpokládaném vyjádření protestu, vzhledem k charakteru hry, jsem věděl. Forma protestu ale odpovídá 'slušným' lidem a Pernicovi. Co jiného se dá od nich čekat," napsal Vokřál ČTK v textové zprávě. Boxer Zdeněk Pernica je předsedou hnutí.

"Je to smutné sbírání bodů do voleb. Spíš k pláči," doplnil Vokřál. ČTK oslovila s žádostí o reakci také primátorovy náměstky.

Slušní lidé dlouhodobě kritizují politiku nynější koalice na magistrátu v čele s Vokřálem. Na podzim se hnutí chce účastnit komunálních voleb.

"Nechceme, aby se podobné provokace v Brně v budoucnu konaly. A naše reakce bude ještě důraznější. Nechceme, aby se podobné prasárny platily z našich daní. Vždyť nemusíte být věřící, a pokud nejste úchyl, je Vám z takového 'představeni' zle," napsalo dnes hnutí na své facebookové stránce.

Představení Naše násilí a vaše násilí provokativní formou poukazuje na vztah Západu k blízkovýchodním zemím. V jedné ze scén herec s trnovou korunou znásilňuje muslimku. Inscenace lublaňského divadla v režii Chorvata Olivera Frljiče byla součástí festivalu Divadelní svět Brno, který pořádá Národní divadlo Brno, příspěvková organizace magistrátu.