Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalou starostku Čejče obci údajně zpronevěřila miliony

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Čejč - Bývalou starostku Čejče na Hodonínsku Martu Výmolovou (dříve ODS) vyšetřuje policie. Uvedla to Mladá fronta Dnes s tím, že za jejího vedení přišla obec o miliony korun, a proto ji policie stíhá kvůli zpronevěře. Hrozí jí až desetileté vězení. Nové vedení radnice po ní chce pět milionů korun. Žena si podle listu měla půjčit i 25 milionů od svých známých a nesplácet, skončila v insolvenci.

Právnička Výmolová byla starostkou 14 let. Podle MfD například bez souhlasu zastupitelstva prodala obecní pozemky určené pro výstavbu bytů za 600.000 korun, v obecní kase ale skončilo pouze 200.000. Obec se s kupcem dohodla na vrácení pozemků a musí mu vyplatit celou částku. Kam se poděl zbytek, řeší policie.

V jiném případě zase musela obec vrátit dotaci 2,5 milionu, kterou dostala na výstavbu sběrného dvora. Důvodem bylo porušení smlouvy, když se ještě před jejím podpisem vyplácela denně v hotovosti záloha 300.000 korun.

Případem se zabývají brněnští vyšetřovatelé. Výmolová si také vypůjčovala od lidí 25 milionů korun a skončila v insolvenci. Informace je dostupná i v insolvenčním rejstříku. Z obce už se odstěhovala.

Témata:  zpronevěra Jihomoravský kraj obce

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy