Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva Srby čeká vyhoštění

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Jihlava - Dva občany Srbska, které dnes kontrolovala policie na 111. kilometru dálnice D1 u Jihlavy, čeká vyhoštění. Muži ve věku 36 a 42 let cestovali společně se sedmi dalšími cizinci v dodávce s německou registrační značkou směrem na Brno.

Podle policie pobývají na území Evropské unie bez potřebného povolení. Od začátku roku už bylo v kraji zahájeno 85 správních řízení o vyhoštění cizinců, uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle ní to byli nejčastěji nelegální zaměstnanci z Ukrajiny a Moldavska. V loňském roce bylo správních řízení o správním vyhoštění cizinců zahájeno 174. Z toho bylo 169 případů za vykonávání činnosti, pro které neměli cizinci patřičné povolení, tedy pracovali v ČR nelegálně, doplnila Čírtková.

Dálnici D1 hodnotí policisté s ohledem na nelegální migraci jako rizikovou lokalitu. Podobné je to podle Čírtkové i se silnicí první třídy číslo 38 mezi Znojmem a Havlíčkovým Brodem. "Rizikovou oblastí nadále zůstává i mezinárodní vlaková a autobusová doprava," uvedla Čírtková.

Témata:  Srbsko Česká republika Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy