Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská ČSSD se bouří. Chce, aby vedení strany trvalo na jmenování Pocheho

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vedení pražských sociálních demokratů vyzvalo předsednictvo strany, aby kategoricky trvalo na jmenování Miroslava Pocheho ministrem zahraničí v souladu s koaliční smlouvou. 

Po dnešním jednání předsednictva krajského výboru sdělil předseda pražské sociální demokracie Petr Pavlík. Pokud prezident Miloš Zeman Pocheho nejmenuje, měl by premiér Andrej Babiš (ANO) podle Pavlíka zvážit podání kompetenční žaloby.

"Přijali jsme usnesení, kterým v podstatě říkáme, že chceme od předsednictva, aby nám vysvětlilo, o co v tom šlo a hlavně tu otázku nejmenování Pocheho," řekl Pavlík ČTK.

Podle vedení pražské buňky, jejímž je Poche členem, má strana bezpodmínečně trvat na jeho jménu na pozici ministra zahraničí. Zdůrazňuje, že je to v souladu s koaliční smlouvou, s usnesením předsednictva i s referendem. Prosadit Pocheho u prezidenta je podle Pavlíka odpovědnost premiéra Andreje Babiše (ANO).

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Miroslav Poche Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy