reklama

"Ve směru ke Karlovu náměstí se srazily dvě tramvaje, jedna narazila do druhé, do před ní stojící," popsal nehodu policejní mluvčí Jan Daněk. Řidič je v šoku, dechová zkouška na alkohol byla negativní.

Podle zpravodaje ČTK z místa tramvaj narazila do druhé u křižovatky před Karlovým náměstím. První tramvaj, která před křižovatkou zřejmě stála, byla starší dvouvagonová souprava, druhá nová, kloubová. Po nehodě skončily v sobě i oba vagony první tramvaje.

"Na místě se nachází přibližně 20 poraněných, všechna poranění jsou lehčího charakteru," řekla mluvčí záchranné služby Jana Poštová. Později bylo upřesněno, že zranění utrpělo 23 osob. Všichni jsou v péči záchranářů a budou přepraveni do nemocničních zařízení, žádný z pacientů nebyl v bezvědomí.

Tramvajové linky jsou obousměrně odkloněny Nuselským údolím, uvedl na webu dopravní podnik. V úseku Náměstí Míru - I. P. Pavlova - Karlovo náměstí a zpět je zavedena náhradní autobusová doprava X22. Předpoklad obnovení provozu je nejdříve za dvě až tři hodiny, uvedla na twitteru Pražská integrovaná doprava (PID).