Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U elektrárny v Dukovan hořelo strniště

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dukovany (Třebíčsko) - U Dukovan v pátek vpodvečer hořelo strniště, spolu s hasiči z okolí tam zasahovali i hasiči z jaderné elektrárny. Vzhledem k rozsahu požáru, který se blížil k borovicovému lesu, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Jeho uhašení trvalo skoro dvě hodiny.

Elektrárnu událost neohrozila, sdělil mluvčí elektrárny Jiří Bezděk. Na poli bylo kvůli sklizni obilí několik kombajnů.

Vedle hasičů z elektrárny zasahovaly hasičské jednotky ze čtyř okolních obcí. Kvůli velké spotřebě vody pro hašení bylo pro všechny zasahující hasiče zřízeno plnící stanoviště z místního hydrantu před infocentrem elektrárny, uvedl Bezděk.

Hasičský záchranný sbor elektrárny sídlí v jejím areálu. Má 64 členů, kteří zajišťují nepřetržitou službu. Jejich hlavním úkolem je pomoc při mimořádných událostech v elektrárně, k jejich dalším činnostem patří například asistence při pracích s otevřeným ohněm, jištění pracovníků ve výškách či odchyt zvěře. Dlouhodobě pomáhají i v okolí elektrárny, nejčastěji u dopravních nehod.

Témata:  Dukovany hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy