Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anarchisté přišli podpořit Ignačáka.Ten by v krajním případě mohl dostat i výjimečný trest

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Před pankráckou věznici v Praze bylo dnes večer rušno. Na místo dorazili levicoví aktivisté, aby vyjádřili podporu pro anarchistu Martina Ignačáka.

Ignačák je spolu s dalšími čtyřmi lidmi stíhaný pro podezření z přípravy teroristického útoku.

Levicoví aktivisté skandovali "Policejní stát", "Svobodu politickým vězňům" nebo Ignačákovo jméno. Poukazují na hladovku, kterou Ignačák drží, a stíhání vzhledem k údajné roli policejních agentů zpochybňují. Ignačák je jediným z obžalovaných v kauze, který je stále stíhaný ve vazbě.

Trojice podezřelých čelí obžalobě, že plánovali nejméně od září 2014 útok zápalnými láhvemi na nákladní vlak s vojenským materiálem mezi Prahou-Radotínem a Berounem. Hrozí jim 12 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Zbývající dva obžalovaní se podle žalobců scházeli se zbytkem skupiny v konspiračním bytě. Věděli o plánech, ale nenahlásili je policii, za což je soud může potrestat až třemi roky odnětí svobody.

Témata:  anarchisté Policie ČR

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

19. května 2024 19:03

Pellegrini připustil, že na kulatý stůl politických stran nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy