Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Špidla vypovídal před sněmovní komisí k OKD

Vladimír Špidla
Vladimír Špidla
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Bývalý premiér a později eurokomisař Vladimír Špidla (ČSSD) vypovídal dnes před sněmovní vyšetřovací komisí k privatizaci těžební společnosti OKD zhruba dvě hodiny.

Otázky se podle něho týkaly doby, kdy působil ve vládě. Tehdy se prodej menšinového státního podílu v OKD připravoval. Před novináři ale Špidla příliš sdílný nebyl.

"Jednání komise je uzavřené a z toho důvodu vám žádné podrobnosti neřeknu," uvedl před novináři. Špidla nechtěl ani hodnotit svůj současný prodej minoritního podílu státu v OKD, když odpověděl, že k tomu žádné komentáře dávat nebude. "Základní situace vznikla privatizací v roce 1996. Tím byly karty rozdané," podotkl pouze. Ve druhé polovině 90. let stát ztratil v OKD většinu.

Před komisi dnes dorazil také právník Radek Pokorný, strávil s nimi necelou půlhodinu. V odpovědích na dotazy se odkazoval podle předsedy komise Lukáše Černohorského (Piráti) na advokátní tajemství. Před Pokorným komise vyslechla bývalého zaměstnance Fondu národního majetku (FNM) Jana Juchelku.

Témata:  Vladimír Špidla OKD

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy