Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman a Babiš se v pondělí sejdou v Lánech, mluvit budou o personální situací ve vládě

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš se v pondělí sejdou v Lánech. Při pracovním obědě se zřejmě budou zabývat personální situací ve vládě. Menšinovému kabinetu ANO a ČSSD s podporou komunistů chybí ministr zahraničí, řízením diplomacie byl prozatím pověřen ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

"Čeká mě pravidelné měsíční setkání s panem prezidentem," napsal dnes ČTK Babiš. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček upřesnil, že se pracovní oběd obou politiků uskuteční od 14:00.

ČSSD navrhla na ministra zahraničí europoslance Miroslava Pocheho, kterého ale Zeman odmítl jmenovat. ČSSD se bude situací ohledně ministerstva zahraničí zabývat na jednání svého předsednictva v pátek.

Babiš jednal se Zemanem v Lánech naposledy 21. července. Tehdy se prezident na lánském zámku setkal se svým poradním týmem ke státnímu rozpočtu, s Babišem dorazila na jednání i ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Zeman se tehdy s Babišem shodl v tom, že nesouhlasí s požadavkem odborů na plošný růst platů ve veřejné sféře o deset procent.

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš prezident ČR vláda

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy