reklama

V třípokojovém bytě, který včera v Poděbradech zničil požár, žil dvaadvacetiletý Jiří, jeho o osmnáct let starší manželka Marcela a jejich tříletá dcerka Hanička. Podle místních se jednalo o uzavřenou, ale bezproblémovou rodinu.

"Vídávala jsem je, když autobusem jezdili k babičce, která bydlí nedaleko. Manžel je vždycky vyprovázel na zastávku a hezky se s nimi loučil," popsala známá, která se s rodinou znala z parku. "Naše dcery spolu měly jít do školky," vysvětlila.

Podle ní muž nevypadal na to, že by mohl ženám ublížit. "Byli jsme s nimi minulý týden na pohádkovém lese a vypadali v pohodě. Marcela ještě plánovala, že půjdou s malou v pondělí sbírat jahody," vzpomíná známá.

Podle ženy se ale mezi místními proslýchalo, že měla Marcela milence. "Já tomu nevěřím, ale říkalo se to," prozradila. Za tragédií tak mohla stát žárlivost. Jiří ten den ráno bez omluvy nepřišel do práce, do bytu navíc donesl kanystr s benzinem do sekačky. Místní ale tvrdí, že rodina žádnou sekačku neměla.

Podle zdrojů TV Nova hasiči našli těla v bytě v takové poloze, že muž ležel na ženě a dceři. Varianty jsou tak v podstatě jen dvě. Buď se snažil ženy ochránit před výbuchem a plameny, nebo se jim tělem snažil zabránit v útěku.

Marcela podle známé rozhodně neztrácela chuť do života a to i přesto, že bojovala s nadváhou a tělesným postižením. Od malička trpěla na levé ruce tzv. manus vara, kdy je zápěstí nepřirozeně ohnuto do tvaru hokejky. Na Facebooku založila skupinu, ve které chtěla lidem ukázat, že není důvod se postiženým lidem posmívat.