Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V kauze podnikatele Zadeha přišly další stížnosti, projedná je Vrchní soud

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Krajský soud v Brně obdržel v případu podnikatele Sharama Abdullaha Zadeha další čtyři stížnosti, budou poslány k Vrchnímu soudu v Olomouci. Ty předchozí byly zamítnuty.

Zadeh a 14 dalších lidí čelí obžalobě z obřích daňových úniků, vinu odmítají. Podle státního zastupitelství skupina v letech 2012 a 2013 přivezla do Česka stovky milionů litrů pohonných hmot ze Slovinska a Německa a stát šidila na daních pomocí falešných daňových přiznání. Využívali takzvané bílé koně. V řetězci firem figurovalo přibližně 65 společností. 

Stížnosti podal na přelomu měsíce obžalovaný Petr Dokládal, a to proti usnesení o zamítnutí žádosti o omezení zajištění finančních prostředků. Obžalovaný Josef Schmid si stěžuje na usnesení, jímž byla zamítnuta žádost o opravu protokolů o hlavním líčení.

Stížnost podaly rovněž dvě firmy. Například firma Strong Strike podala stížnost proti usnesení, jímž byla zamítnuta žádost o vydání osobního vozu, který je ve vlastnictví společnosti.

Proces bude u krajského soudu pokračovat v září. Květnové termíny jednání musel soud zrušit kvůli změně právního zástupce jedné z obžalovaných.

Témata:  Shahram Abdullah Zadeh soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy