Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nagyová měla k odposlechům osobní motiv, tvrdí obžaloba

Jana Nečasová a Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Jana Nečasová a Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Odposlechy v kauze zneužití Vojenského zpravodajství dokazují podle státního zástupce Rostislava Bajgera osobní motiv obžalované Jany Nečasové (dříve Nagyové) k trestnému činu.

Její obhájce Eduard Bruna to odmítl. Obžaloba tvrdí, že Nagyová tlačila svého partnera, premiéra Petra Nečase (ODS), k okamžitému rozvodu. Proto prý nechala nezákonně sledovat jeho tehdejší manželku Radku.

Podle obžaloby sledovalo Vojenské zpravodajství Radku Nečasovou na základě pokynu Nagyové a bez vědomí ministra obrany v roce 2012. Nagyové prý šlo o soukromé cíle, protože chtěla ukončit Nečasovo manželství. Nečas se své někdejší šéfky kabinetu už v minulosti zastal, tvrdí, že s Radkou řešil rozvod už o rok a půl dříve.

Z telefonického odposlechu, který dnes na základě pokynu odvolacího senátu přehrál Obvodní soud pro Prahu 1, vyšlo najevo, že Nečas manželku požádal o rozvod až počátkem roku 2013. Totéž potvrzuje i textová zpráva ze 14. ledna 2013.

"Z odposlechů vyplývá, že ze strany obžalované Nečasové bylo skutečně aktivně působeno na svědka Nečase s cílem přimět ho k okamžitému rozvodu. Pro nás to dokazuje motiv jednání obžalované, který byl osobního rázu," řekl novinářům Bajger.

 

Témata:  kauza Nagygate Jana Nagyová vojenské zpravodajství

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy