Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda dítěte v Lounech: Policie obvinila mladého muže, hrozí mu výjimečný trest

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Policisté obvinili dvacetiletého muže z vraždy dítěte. Případ se stal v polovině února v Lounech, kde žil obviněný s chlapcem ve společné domácnosti. Za vraždu a týrání svěřené osoby muži hrozí až výjimečný trest.

"Na základě předběžných výsledků soudní pitvy a vyhodnocení dosavadního vyšetřování byl dvacetiletý muž z Loun koncem minulého týdne obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy," uvedla na webu krajské policie v Ústí nad Labem mluvčí Alena Bartošová.

Policejní protokol o změně právní kvalifikace obviněný od vyšetřovatelů převzal ve vazební věznici, kam ho soud poslal dva dny po činu.

Případ vyšetřují policisté od soboty 16. února, kdy byli přivoláni na místo úmrtí chlapce. Kriminalisté ještě ten den zadrželi podezřelého a obvinili ho následně z těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Nyní na základě všech znaleckých posudků a výsledků soudní pitvy ještě přidali obvinění z vraždy.

Témata:  vražda Ústecký kraj děti Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy