Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž hledal na Šumpersku poklad. Výlet se změnil v dramatickou policejní akci

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto ČT

Na dvě krabice s trhavinou včetně německých útočných granátů z období druhé světové války narazil v sobotu v lese u Hanušovic na Šumpersku pomocí detektoru kovů takzvaný hledač pokladů. Na místo byl přivolán pyrotechnik, trhavinu nakonec zneškodnil v nedalekém lomu.

Krabice se zhruba 70 let starou municí objevil muž v sobotu odpoledne v lesním porostu v části zvané Žleb. Na místo zavolal policisty, ti nakonec povolali pyrotechnika.

"Zjistilo se, že se jedná o roznětky, zápalné šňůry, plastickou trhavinu, dynamit, dva německé útočné granáty a další trhaviny, které pochází z druhé světové války," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Kvůli tomu, že byl stav trhavin špatný, rozhodl pyrotechnik o jejich likvidaci v kamenolomu v Hanušovicích. "Byl kontaktován vedoucí kamenolomu, který dal souhlas se zneškodněním nálezu," dodala policejní mluvčí. Následně byly trhaviny zlikvidovány.

Témata:  munice Olomoucký kraj zajímavosti Policie ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy