reklama

Podle policie se varování před útokem týkalo škol z více regionů, blíže se policisté nechtěli vyjadřovat. Varování dostala i Univerzita Karlova, která má asi 49.000 studentů. ČTK to řekl rektor školy Tomáš Zima, podle kterého škola podnikla potřebná opatření.

"V prostředí sociálních sítí jsme zaznamenali výhrůžku střelbou na neurčených českých školách," oznámilo policejní prezidium. "Přijali jsme potřebná opatření, která z taktických důvodů nebudeme blíže specifikovat, avšak spočívají mimo jiné v posílení výkonu služby v okolí hrozbou dotčených škol a jejich informovanosti," sdělila policie.

"Pražská policie právě zjistila identitu pachatele, který na twitteru hovořil o hrozbě střelbou ve školách v Praze. Tvrdí, že se jednalo o žert," sdělil později ministr vnitra. Podle policie je autorem hrozby střelbou šestnáctiletý mladík. Poté, co ho policisté zadrželi, se ke všemu doznal. Řekl, že si všechno vymyslel, uvedla policie.

Na varování před možným útokem střelce upozornil server Deník N, kterému nejmenovaný policejní zdroj řekl, že za výhrůžkou střelbou stál účet na sociální síti vedený pod falešnou identitou.