Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plameny u vody. Na Orlíku hořel parník, na Slapech loď

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Slapy - V pátek večer začal na Orlíku znenadání hořet parník, který se jen chvíli před požárem vrátil do přístavu z večerní plavby. Tři členové posádky se pokusili ohnivé jazyky zkrotit sami, po neúspěšném pokusu ale museli být na místo přivoláni hasiči. Ve stejnou dobu hořela i loď na Slapech.

Poklidný páteční večer u vodní nádrže Orlík narušily houkající sirény policistů, hasičů a záchranářů. Nedaleko břehu totiž znenadání začal hořet parník.

"Parník byl ukotvený v přístavu. Na palubě lodi nebyli žádní pasažéři," potvrdila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Plameny se nejprve pomocí hasicích přístrojů pokoušeli na vlastní pěst zkrotit tři členové posádky. Neúspěšně. Na místo proto okamžitě vyrazili hasiči z Písecka a Milevska a dalších šest dobrovolných jednotek z okolí.

"Dva lidé se zranili," uvedla dále Matějů. Dodala ale, že jejich zranění byla takové povahy, že byli ošetřeni na místě a mohli jít domů. Jak přesně k incidentu došlo, zatím není jasné.

Hasiči v současné době přečerpávají 400 litrů nafty. Ke znečištění životního prostředí ale naštěstí nedošlo.

Ve stejnou dobu hořela i loď na Slapech u Rabyně. Oheň se vznítil u motoru, ale v tomto případě se podařilo osádce plavidla požár zvládnout. Přivolaní hasiči ho pak dohasili a zkontrolovali požářiště.

Témata:  přehrada Orlík hasiči požáry

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy