Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za odchodem Ševčíka z GIBS prý může být politická objednávka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Za odchodem Romana Ševčíka z místa náměstka pro speciální operace Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) mohla být politická objednávka. Uvedl to dnes na webu Český rozhlas.

Ševčík, který u policie sloužil 30 let, odešel v únoru. "V podstatě mi bylo současným ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sporů (Murínem) řečeno, že jsem politicky nepřijatelný," řekl rozhlasu Ševčík. GIBS se k Ševčíkovu výroku odmítla vyjádřit.

Ševčík odešel necelé tři měsíce po nástupu nového ředitele inspekce Michala Murína. Ševčík byl stejně jako Murín kandidátem na šéfa útvaru. V inspekci měl na starosti například takzvané zkoušky spolehlivosti, při nichž se testuje korupční odolnost policistů, celníků a vězeňských dozorců.

O podrobnostech kolem svého odchodu však do médií mluvit nechtěl. "Klidně to zopakuji před bezpečnostním výborem nebo komisí pro kontrolu GIBS. Přesné detaily bych ale nechtěl vysvětlovat prostřednictvím médií. Za tím, co říkám, si ale stojím," doplnil odstavený náměstek.

Témata:  Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Policie ČR

Aktuálně se děje

6. května 2024 12:58

Putin nařídil armádě manévry s nácvikem použití taktických jaderných zbraní

Na pokyn prezidenta Vladimira Putina se ruské ministerstvo obrany připravuje na vojenské cvičení, které zahrne simulaci použití taktických jaderných zbraní. Cvičení, které má prověřit připravenost nestrategických jaderných sil k plnění bojových úkolů, bude realizováno v blízké budoucnosti. Informuje o tom Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy