Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza okolo aktivistky Krejčové není zdaleka u konce. Zeman podal dovolání k NS

Pavel Zeman
Pavel Zeman
Foto: Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Praha - Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal dovolání v neprospěch levicové aktivistky Kateřiny Krejčové (30), kauzou se tak bude zabývat Nejvyšší soud. Žena byla zproštěna obžaloby z napadení policisty při demonstraci v Praze.

Incident se odehrál v červenci 2015 během protiuprchlické demonstrace. Někteří z účastníků tehdy nesli makety šibenic. Policisté zasáhli proti aktivistům, kteří chtěli průvod zablokovat.

Krejčová podle obžaloby napadla policistu poté, co na zemi zaklekl jejího přítele a praštil mu hlavou o zem, čímž mu vyrazil zub. Krejčová policistovi podle obžaloby skočila na záda a trhla mu ramenem, policista si později stěžoval na bolest, kvůli pohmoždění kloubu byl týden na neschopence.

Městský soud v Praze Krejčovou zprostil obžaloby letos v dubnu s odůvodněním, že policistu zranit nechtěla a ani nemohla. Zrušil tak rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 1, který Krejčové v únoru uložil podmíněný trest. Za násilí proti úřední osobě hrozily ženě až čtyři roky vězení.

Témata:  Kateřina Krejčová Pavel Zeman demonstrace kvůli uprchlíkům

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy