Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K tomu aby prošel Ťokův návrh ohledně mýtného, je potřeba souhlas Šlechtové, tvrdí Birke

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - S návrhem ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) prodloužit smlouvu na provozování mýtného systému se společností Kapsch musí vyslovit souhlas úřad ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (za ANO). Novinářům to po projednávání tématu na koaliční radě řekl poslanec ČSSD Jan Birke.

Desetiletá smlouva na správu mýtného systému vyprší na konci letošního roku. Snahu najít nového provozovatele prostřednictvím otevřené soutěže ministerstvo vzdalo na konci loňského roku, protože řádný tendr už není možné stihnout. Ministři dnes měli o mýtu jednat na zasedání vlády, bod ale odložili na pondělí a o tématu diskutovaly dvě hodiny koaliční špičky.

Birke novinářům řekl, že k tomu, aby se z Ťokova návrhu stala "průchozí varianta", musí mít od ministerstva pro místní rozvoj pozitivní stanovisko. Pracovní skupina pro transparentní veřejné zakázky při tomto ministerstvu už ale přijetí návrhu nedoporučila.

Ťokův návrh kritizovaly začátkem týdne ČSSD a KDU-ČSL. Členové vlády mají podle informací ČTK obavy i z trestněprávních důsledků, pokud by schválili postup, který by se ukázal být v rozporu se zákonem.

Témata:  Dan Ťok Karla Šlechtová mýtné

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy