reklama

„Cítím vztek a smutek z dalšího zbabělého teroristického útoku ve Francii, kdy ozbrojený Francouz tuniského původu najel autem a střílel do lidí oslavujících státní svátek," přiznal na sociálních sítích předseda svobodných a europoslanec Petr Mach.

Právě on spojuje útok s migrací a s islámem. „Rozhodně si nenecháme Bruselem do naší země nasadit pátou kolonu Islámského státu. Chceme si naši Českou republiku zachovat svobodnou a bezpečnou. Žádné migrační kvóty teď nepřipadají v úvahu," dodal rázně Mach.

Jeho stranický kolega a místopředseda svobodných František Matějka v té souvislosti připomněl plánované omezení týkající se střelných zbraní, které plánuje Brusel. „Kéž by byl mezi Francouzi alespoň jeden, pokud ne hned několik, ozbrojený občan, který by útočníka zastřelil dřív, než stihl zmasakrovat další a další lidi. Přemýšlím, zda po snahách o odzbrojení občanů v EU ze strany Evropské komise napadlo někoho z nich zakázat v duchu stejné logiky po dnešku i nákladní automobily," rýpnul si Matějka.

Ostře na teroristický útok zareagoval také nezařazený poslanec a člen hnutí Řád národa Karel Fiedler. „Zase jsme neměli žádné informace... nově Nice - kolikrát ještě a jak dlouho ???!!! Další atentát, další mrtví. Kolik ještě takových atentátů a masakrů bude muset přijít, kolik lidí bude muset ještě zemřít než přestanou ti hlupáci (nebo darebáci?) lhát a balamutit lidi o tom, jak je vše v pořádku nebo v normálu, jak vše máme 'pod kontrolou', jak není třeba přijmout zásadní změny na hranicích, v azylové politice, v obranné politice? Že někteří jen blázní a vyvolávají zbytečně neklid ve společnosti? Jsou ti političtí vůdci ať už v Bruselu nebo u nás opravdu takoví hlupáci nebo opravdu takoví darebáci?" spustil ostře na Facebooku.

Připomíná také, že po atentátech v Alžírsku, v Turecku, dřívějších ve Francii pak následně přicházela prohlášení z českého Ministerstva zahraničních věcí, že nemáme žádné zprávy, že by hrozilo nějaké nebezpečí v tureckých, v italských, ve francouzských letoviscích nebo v Česku.

„Zprávy o chystaných atentátech nebudeme mít v drtivé většině případů! Pokud naše hranice budou děravější než cedník, pokud budeme nechat k nám přicházet nebo pohybovat se u nás kohokoliv bez jasné a prokazatelné identity, pokud dále budeme tak hloupě benevolentní a otevření, pak budou další atentáty. A nebudeme vědět kdy a kde. Zabránit jim se podaří pouze v žalostně malém počtu případů," varuje.

Při tomto boji navíc podle něj nepomohou ani Gripeny, ani Pandury, ani tanky nebo děla. „Teroristé z nás musí mít opravdu legraci, na co chceme vydávat nově navýšené výdaje na obranu a vyzbrojení? Já jsem přesvědčen naprosto jistě, že dřív než k nám nyní přijde ruský voják - a to spíše hypoteticky (není tohle náhodou strašení ?!) přijdou k nám nějací teroristé - a to prakticky! Bude to mnohem, mnohem, mnohem dřív! A docela věřím tomu, že už je tu máme," dodal ostře Fiedler.