Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Smíchově to nebyl první útok ženy. Před dvěma týdny škrtila zákaznici v kavárně

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Třiatřicetiletá žena, která ve čtvrtek odpoledne v obchodním centru na pražském Smíchově nemilosrdně ubodala jinou ženu, se pokusila vraždit už před dvěma týdny. Tehdy ještě neúspěšně.

Podle informací iDnes.cz žena před dvěma týdny zaútočila na zákaznici kavárny na pražském Újezdu. Počkala, až mladá žena odejde na toaletu, vyrazila za ní a pokusila se ji uškrtit tričkem.

Podle svědků navíc bez váhání přiznala, že chce někoho zabít už dlouho. V Bohnicích byla v minulosti už několikrát, pokaždé však dobrovolně, ne po nařízení soudu.

Naposledy útočnicce za branammi psychiatrické léčebnhy skončila právě před dvěma týdny, když se v kavárně, kde byla pravidelnou zákaznicí, pokusila zavraždit náhodně vybranou ženu, která do podniku dorazila s kamarádkami.

iDnes popisuje, že útočnice klidně seděla u baru, pokuřovala a poslouchala hudbu. Podle personálu se chovala úplně normálně, nikdy v minulosti s ní prý nebyly potíže.

Vše se ovšem změnilo, když do kavárny dorazila skupina mladých žen. Útočnice počkala, než si jedna z návštěvnic podniku odskočila na toaletu a vydala se za ní.

Vzápětí se ovšem ze záchoda ozval hlasitý křik. Když dovnitř vběhnul personál, uviděl, jak třiatřicetiletá zákaznice škrtí vlastním tričkem přibližně o deset let mladší ženu.

Když psychicky narušená žena s útokem neuspěla, klidně odešla a sedla si zpátky ke stolu. Na otázku, zda si uvědomuje, že právě někoho škrtila, dotyčná odpověděla, že jde přece o úplně normální věc.

Žena měla další konflikty i v bohnické léčebně, kde po pokusu o uškrcení jiné ženy skončila. Jen den před propuštěním prý jiné pacientce vyhrožovala, že si na ní někde počká a ukáže jí.

Své sny o ubližování jiným lidem si třiatřicetiletá psychiatrická pacientka splnila ve čtvrtek v obchodním centru na Smíchově, kde popadla nůž z regálu a ubodala čtyřiapadesátiletou zákaznici v oddělení domácích potřeb, která měla tu smůlu, že tam právě nakupovala.

Témata:  psychiatrie napadení ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy