Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na trhu se objevilo kuřecí maso z Polska s bakterií Salmonella, zjistila SZPI

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele, kteří by mohli mít maso zmražené.

Předmětnou šarži v Česku prodávala společnost JIP východočeská, napsal dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Výrobcem je polská firma Kabanos z Jablonky. Na etiketě byl nápis "Kuře a kvalita bez drobu kurczak čerstvé děleně drůbeži masa". Datum použitelnosti bylo do 19. února letošního roku. "Důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," uvedl Kopřiva.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v kontrolách bude pokračovat.

Témata:  maso státní potravinářská inspekce

Aktuálně se děje

16. června 2024 18:01

Pellegrini přijede do Česka. Návštěva má být symbolem usmíření

Nový slovenský prezident Peter Pellegrini v diskusním pořadu veřejnoprávní televize RTVS prozradil, že český protějšek Petr Pavel vnímá blížící se Pellegriniho návštěvu Česka jako možná symbol usmířen mezi oběma zeměmi po březnovém přerušení mezivládních konzultací. Pellegrini dorazí do Prahy 26. června. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy