Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele, kteří by mohli mít maso zmražené.
Předmětnou šarži v Česku prodávala společnost JIP východočeská, napsal dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Výrobcem je polská firma Kabanos z Jablonky. Na etiketě byl nápis "Kuře a kvalita bez drobu kurczak čerstvé děleně drůbeži masa". Datum použitelnosti bylo do 19. února letošního roku. "Důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," uvedl Kopřiva.
Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v kontrolách bude pokračovat.
Témata: maso, státní potravinářská inspekce
Související
14. června 2022 16:15
28. března 2022 12:22
9. února 2022 11:04
16. listopadu 2021 16:53
29. května 2021 13:39
22. května 2021 13:29