Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na trhu se objevilo kuřecí maso z Polska s bakterií Salmonella, zjistila SZPI

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele, kteří by mohli mít maso zmražené.

Předmětnou šarži v Česku prodávala společnost JIP východočeská, napsal dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Výrobcem je polská firma Kabanos z Jablonky. Na etiketě byl nápis "Kuře a kvalita bez drobu kurczak čerstvé děleně drůbeži masa". Datum použitelnosti bylo do 19. února letošního roku. "Důrazně doporučujeme všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," uvedl Kopřiva.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce a v kontrolách bude pokračovat.

Témata:  maso státní potravinářská inspekce

Související

Aktuálně se děje

9:19

Anna Slováčková (†29) a konec pietního místa. Felix Slováček musel konat

Rodinní příslušníci a přátelé se v úterý rozloučili s Annou Slováčkovou. Fanoušci tu možnost neměli, protože smuteční obřad byl na přání zesnulé neveřejný. I tak si našli místo, kde uctili památku Slováčkové. Teď už ho ale v Praze budete stěží hledat. 

Zdroj: Dan Šrámek

Další zprávy